Home Muziek Uitgaan Chateau Marquette – Marquette Classique

Chateau Marquette – Marquette Classique

Iedere derde zondag* van de maand is Chateau Marquette the place to be voor aanstormende, jonge topmusici uit Nederland en daarbuiten. Vooral solo maar zeker ook als duo, trio of kwartet.

Competitie
Belangrijk onderdeel van deze concerten is het competitie-element. Met iedere maand een publieksstemming en na 12 concerten de finale! Hierbij strijden de drie musici/ensemble(s) met de meeste stemmen om de 1e plaats. Ook tijdens deze finale kiest het publiek weer de winnaar.

Sowieso ligt er voor de drie finalisten een mooie prijs klaar: een cheque die zij kunnen besteden aan hun studie of productie van muziekdragers.

Zondag 20 november 2022: Clara Strobel op piano
Clara is geboren in Sint-Niklaas, België, (2002) en stamt uit een muzikale familie. Zij is student bachelor piano aan de ‘Hochschule für Musik, Theater und Medien’ in Hannover bij professor Ewa Kupiec. Clara is laureate van internationale wedstrijden en winnaar van vele prijzen. Concertervaring kon de jonge pianiste opdoen tijdens optredens in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zuid-Korea, zowel solo als in kamermuziekverband. Ze kreeg verdere muzikale impulsen tijdens masterclasses bij een enorme reeks beroemde pianisten.

Prelude
Marquette Classique wordt altijd geopend met de prelude, een kort optreden van jonge muzikanten die verbonden zijn aan het Cultuurhuis in Heemskerk. Deze keer is dat David Kooi op de piano. De presentatie is in handen van Femke Ooijevaar.

Entree
€ 15,- p/p incl. een kop koffie/thee/prosecco bij ontvangst en in de pauze.
Jongeren tot 19 jaar betalen € 7,50 p/p.

Kaarten regel je door een e-mail te sturen naar classique@hotel-marquette.com met daarin het aantal personen. Of via Yourticketprovider.

De opbrengsten van de concerten worden volledig geïnvesteerd in de musici.

Marquette Classique komt tot stand in samenwerking met stichting Podia Klassiek, Cultuurhuis Heemskerk & stichting Hatsjiekidee.

* De volgende concerten staan gepland op (programma wordt later bekend gemaakt):
Zondag 18 december

Datum

zo 16 oktober 2022
Verlopen!

Tijd

10:30 - 13:00

Meer informatie

Meer Lezen

Locatie

Chateau Marquette
Marquettelaan 34, Heemskerk
Categorie