Home Chateau Marquette – Marquette Classique

Chateau Marquette – Marquette Classique

Iedere derde zondag* van de maand is Chateau Marquette the place to be voor aanstormende, jonge topmusici uit Nederland en daarbuiten. Vooral solo maar zeker ook als duo, trio of kwartet.

Competitie
Belangrijk onderdeel van deze concerten is het competitie-element. Met iedere maand een publieksstemming en na 12 concerten de finale! Hierbij strijden de drie musici/ensemble(s) met de meeste stemmen om de 1e plaats. Ook tijdens deze finale kiest het publiek weer de winnaar.

Sowieso ligt er voor de drie finalisten een mooie prijs klaar: een cheque die zij kunnen besteden aan hun studie of productie van muziekdragers.

Zondag 16 oktober 2022: Joost Willemze op harp 

Amper 24 lentes jong, heeft harpist Joost Willemze al veel internationale prijzen op zijn naam staan, naast radio- en TV-optredens en studie in Rome en op het Conservatorium van Utrecht. Zijn ongeëvenaarde talent blijkt uit eerste prijzen die hij won bij Prinses Christina Concours, het internationale harpconcours in Porto en het Italiaanse concours Suoni d’Arpa. Joost studeerde naast zijn conservatoriumopleiding klassieke talen. Joost is onder meer te zien geweest in Podium Witteman en Aria.

De jury van Dutch Classical Talent: “Als een Griekse god bespeelt hij de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige grote klank en heldere virtuositeit.”

Programmaverloop
vanaf 10.30 uur ontvangst met koffie/thee
11.00 uur: aanvang uitvoering
11:05 uur:  voorprogramma met Wourick de Boer van Latum (11) zang
11.10 uur: hoofdprogramma deel 1 + interview
11.50 uur: pauze
12.00 uur: hoofdprogramma deel 2
12.30 uur: eind uitvoering, informeel samenzijn en ‘meet the artist’

Entree
€ 15,- p/p incl. een kop koffie/thee/prosecco bij ontvangst en in de pauze.
Jongeren tot 19 jaar betalen € 7,50 p/p.

Kaarten regel je door een e-mail te sturen naar classique@hotel-marquette.com met daarin het aantal personen. Of via Yourticketprovider.

De opbrengsten van de concerten worden volledig geïnvesteerd in de musici.

Marquette Classique komt tot stand in samenwerking met stichting Podia Klassiek, Cultuurhuis Heemskerk & stichting Hatsjiekidee.

* De volgende concerten staan gepland op (programma wordt later bekend gemaakt):
Zondag 20 november
Zondag 18 december

Datum

zo 16 oktober 2022

Tijd

10:30 - 13:00

Meer informatie

Meer Lezen

Locatie

Chateau Marquette
Marquettelaan 34, Heemskerk
Categorie
Meer Lezen

Volgende gebeurtenis