Home Film Filmhuis De Cirkel – filmprogramma 2023

Filmhuis De Cirkel – filmprogramma 2023

De Cirkel biedt al meer dan 40 jaar een gevarieerd aanbod aan film, muziek en theater.  Fantastische films kun je zien (op diverse dagen en tijdstippen) in Laurentz, Anthonie Verherentstraat 1.

Op het programma staan matinees (15.00 uur) en avondvoorstellingen (20.00 uur):

Onder het maaiveld
Woensdag 26 april: 15.00 uur

Het verzwijgen
Vrijdag 28 april: 20.00 uur
Zondag 30 april: 20.00 uur
Woensdag 3 mei: 15.00 uur

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was iedereen een held. Tenminste, zo lijkt het soms als je alle verhalen over het verzet mag geloven. De realiteit was heel anders, blijkt uit cijfers. Zo’n 300.000 Nederlanders werden na de oorlog verdacht van collaboratie. Dat is meer dan zes keer zoveel als het aantal mensen dat in het verzet zat (45.000). Van die collaborateurs, waarvan het aantal in de realiteit waarschijnlijk nog hoger lag, zaten 25.000 zelfs bij de Waffen-SS. In haar nieuwe documentaire duikt filmmaker Marieke van der Winden in het verleden van haar eigen familie. Ze weet dat er iets aan de hand was met de familie van haar moeder Lieke, maar komt er tijdens het maken van Het verzwijgen (2022) pas achter hoe de vork echt in de steel zit.

Volg het Filmhuis via Facebook of Instagram.

Kaarten bestellen en meer info vind je op de website van Filmhuis Heemskerk.

Kijk je vaak films en wil De Cirkel extra steunen? Dan kan op verschillende manieren: als bezoeker, als vrijwillige medewerker en als vriend. Lees meer…

Urenschema

Nieuwe Dag

Datum

zo 16 april 2023
Verlopen!

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Laurentz
Anthonie Verherentstraat 1
Categorie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord