Fort Veldhuis

Het luchtoorlogsmuseum vertelt het verhaal over de luchtoorlog in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het ‘Fort bij Veldhuis’ is een van de forten van de Stelling van Amsterdam. Het ligt op de  grens van Assendelft en Heemskerk en is gebouwd in 1893.

Stichting Aircraft Recovery Group
In de Tweede Wereldoorlog zijn veel vliegtuigen tijdens hun missie neergestort, bijvoorbeeld in het IJsselmeer. Daardoor zijn er nog steeds veel vermisten. Stichting Aircraft Recovery Group heeft als doel onderzoek te doen naar deze vliegtuigen en waar mogelijk de restanten boven water te halen. Met dit onderzoek kunnen veel vermisten worden geïdentificeerd.

In Fort Veldhuis worden de onderdelen van de vliegtuigen op een prachtige manier tentoongesteld. Maar er is veel meer te zien. In de diverse ruimtes van het oude fort zijn films, landschappen en veel voorwerpen te bekijken, zodat je een goed beeld krijgt van een belangrijke periode uit onze geschiedenis.

Een plek om te leren en te ontdekken
Naast de vele vliegtuigwrakonderdelen kun je in de diverse ruimtes je ogen de kost geven. Er zijn interactieve diorama’s en films te bewonderen. En… de collectie wordt steeds vernieuwd.

Na al dat ontdekken en leren, nodigen we je uit om een lekker kopje koffie te drinken in het unieke café, waar het lijkt of je teruggaat in de tijd.

Programma
Zondag 1 oktober: Lezing
Zondag 8 oktober: Lezing vliegtuigmotoren
Zondag 15 oktober: Lezing luchtoorlog boven Noord-Holland in kleur
Zondag 22 oktober: Lezing
Zondag 29 oktober: Militaria Beurs

Informatie
Het museum is elke zondag geopend in de maanden mei t/m oktober van 11.00 tot 17.00 uur
Entree museum (ongeacht lezing of evenement zoals Rommelmarkt of Militaria)
Volwasssenen: € 7,50
Kinderen 4-12 jaar: €  4,00
Veteranen: €  4,00
Donateur: gratis

Kaarten koop je bij de ingang. Er kan met zowel pin als contant worden betaald.

Datum

zo 08 oktober 2023

Tijd

11:00 - 17:00

Meer informatie

Meer Lezen

Locatie

Fort Veldhuis
Genieweg 1
Categorie
Meer Lezen