Home Excursie Groensafari

Groensafari

GroenSafari

Op woensdagmiddag 2 juni gaan we samen met wethouder Gaatze de Vries op de fiets langs plekken in Heemskerk waar het groener kan. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten en mee te denken over de verdere invulling van deze groene plannen.

Selectie groene kansen 

De afgelopen maand hebben we inwoners en organisaties geïnterviewd over hun wensen voor een groener Heemskerk. Hieruit is een selectie van kansen of sporen gemaakt. Op 2 juni gaat de GroenSafari langs deze sporen. Aan het einde van de safari kiezen de aanwezigen de meest gewenste en kansrijke sporen om verder uit te werken.

Programma 

Op woensdag 2 juni verzamelen we om 13.30 uur met de fiets voor het gemeentehuis aan het Maerten van Heemskerckplein. Daarbij houden we rekening met de coronamaatregelen. We starten met een uitleg en daarna gaat de safari van start. Rond 15.30 uur is het programma afgelopen. Uiteraard is het ook mogelijk om tussentijds af- en aan te haken. Geef dit dan aan bij de aanmelding.

Aanmelden

Dat kan via groenspoor@heemskerk.nl. Vermeld uw naam, eventueel uw telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. Heeft u vragen over de GroenSafari? Neem contact op met Dorien Kotterman, bel 06 – 52 02 25 55 of mail info@degroenereiger.nl.

Diverse wensen

De opgetekende wensen gaan over de verdere opbouw van de buurtuin aan de Rameaustraat als groene oase en gezellig ontmoetingspunt in de wijk. De volgende punten staan op de wensenlijst:

• meer bloeiende bermen, groene en veilige ommetjes
• hier en daar een bankje voor ouderen vanaf bijvoorbeeld het verzorgingshuis St Agnes
• een veilige en gezonde route voor de daily mile voor scholen
• hulp bij het moestuinieren voor de scholen door de plantopa’s
• meer natuurvriendelijke oevers met mooie oeverbeplanting waar kikkers in en uit kunnen klimmen
• het opnieuw beplanten van een wijk na renovatie in overleg met de wensen van de bewoners zoals bijvoorbeeld bij de Geelvinckstraat
• het vergroenen van schoolpleinen
• veiliger oversteekplaatsen bij parken
• beter – rollatorvriendelijk – onderhoud van wandelpaden

Datum

wo 02 juni 2021
Verlopen!

Tijd

13:30 - 15:30

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Gemeentehuis Heemskerk
Maerten van Heemskerckplein 1
Categorie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord