Home Excursie IVN Strandexcursie

IVN Strandexcursie

Ga met IVN afdeling Midden Kennemerland op strandexcursie: het leven op het Kruisbergstrand rondom strandpaviljoen De Vrijheit.

Het strand, dat kennen we goed als de plek om te wandelen, uit te waaien en te zonnen in de zomer. Maar wat weten we over de schelpdieren en andere organismen die leven op de grens van zee en land. Waar leven deze schelpdieren van en hoe planten ze zich voort? Waar komt het zand van onze stranden vandaan en hoe zijn de buitenduinen ontstaan? Zijn ze kalkrijk of kalkarm? Waarom groeien hier geen ‘kwarrige’ eiken, maar helmgras? Wie zijn hier de pioniers? De natuurgidsen vertellen er graag over.

Vertrek
We verzamelen om 11 uur bij het strandpaviljoen de Vrijheit, dat alleen met de fiets te bereiken. Je kunt hier komen via de ingang van de duinen bij Geversduin of via de ingang tegenover de Patatoloog aan de Rijksstraatweg in Heemskerk. Volg daarna de bordjes Strand Heemskerk (ongeveer 20 min. fietsen).

Het is een wandeling van zo’n 1,5 uur en niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen.

Deelname
Deelname is gratis, je hebt wel een duinkaart nodig. Deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost 1,80 euro en is alleen met chip of pin te betalen. Kinderen t/m 17 jaar gratis.

Datum

zo 25 juni 2023
Verlopen!

Tijd

11:00 - 12:30

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Strandpaviljoen de Vrijheit
Kruisbergstrand
Categorie

Organisator

IVN Midden Kennemerland
Email
excursieivnmk@gmail.com
Website
https://www.ivn.nl/afdeling/midden-kennemerland
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter