Home Excursie IVN Strandexcursie

IVN Strandexcursie

Ga met IVN afdeling Midden Kennemerland op strandexcursie: het leven rondom strandpaviljoen De Vrijheit. De natuurgidsen vertellen je graag over o.a. hoe zijn de buitenduinen ontstaan? Zijn ze kalkrijk of kalkarm? En waarom groeien hier geen “kwarrige” eiken, maar helmgras? We lopen juttend over het strand zoekend naar kokkels en scheermessen. Waar leven deze schelpdieren van en hoe planten ze zich voort?

Vertrek
We verzamelen om 11 uur bij het strandpaviljoen De Vrijheit, op het Heemskerker strand, alleen met de fiets te bereiken. Je kunt hier komen via de ingang van de duinen bij Geversduin of via de ingang tegenover de Patatoloog aan de Rijksstraatweg in Heemskerk. Volg daarna de bordjes Strand Heemskerk.

Het is een wandeling van zo’n 1,5 uur en niet geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of rolstoelen.
Aanmelden kan via www.ivn.nl/mkl of via email excursieivnmk@gmail.com onder vermelding van de excursie, je naam, aantal deelnemers en telefoonnummer.
Kosten zijn € 4,- per volwassen en € 2,- per kind (tot 12 jaar). Graag gepast geld.

Duinkaart
De kosten zijn exclusief een toegangskaart tot de duinen. Deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost 1,80 euro en is alleen met chip of pin te betalen. Kinderen t/m 17 jaar gratis.

Datum

zo 24 april 2022
Verlopen!

Tijd

11:00 - 13:00

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Strandpaviljoen de Vrijheit
Kruisbergstrand
Categorie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord