Home Muziek Jazz Jamsessie

Jazz Jamsessie

Jazz jamsessies – Café Lokaal

Over de Jazzjamsessies

De jazzjamsessies in Heemskerk worden indien mogelijk gehouden op de eerste zondag van de maand, met uitzondering van de zomermaanden, vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur in Café Lokaal Anthonie Verherentstraat 5, 1961GD in Heemskerk.

De sessies zijn bedoeld om muzikanten van divers niveau in een ongedwongen sfeer met elkaar te laten spelen. Het is echter wel nodig om enige kennis te hebben van de akkoordenschema’s die in de jazz en blues gebruikelijk zijn.

De nummers die gespeeld worden komen over het algemeen uit de bekende “Realboeken” en uit het zgn. “American Songbook” maar ook de wat minder bekende jazzstukken worden gespeeld.T.b.v. De muzikanten zijn er “Sessie Realboeken” voor C, Bb en Eb instrumenten aanwezig de inhoudsopgaven van deze boeken is op deze facebook pagina te vinden.

De ritmesectie op de sessie bestaat over het algemeen uit een aantal vaste muzikanten en er is een piano, drumkit, microfoons en versterking aanwezig.

Op facebook wordt een setlijst geplaatst met de nummers die op de sessie gespeeld gaan worden, zodat, je die via YouTube alvast kan horen.

Los van de setlijst is het natuurlijk ook mogelijk om verzoeknummers in te brengen. Er wordt dan wel van je verwacht dat je die dan ook wel zelf gaat spelen.

Dit kunnen nummers zijn uit het beschikbare Sessie Realboek maar ook (jazz of blues) stukken die daar niet in staan. Een voorwaarde is dan wel dat t.b.v. De ritmesectie het nummer en de gewenste toonsoort ongeveer anderhalve week voor de sessie bij hen bekend is.

Vocalisten zijn uiteraard ook welkom op de sessie maar uit ervaring is wel gebleken dat het noodzakelijk is dat zij weten in welke toonsoort zij het nummer willen zingen om misverstanden te voorkomen.

Als je op de sessie een paar nummers wil zingen maar toch behoefde hebt om dit een keer met de vaste muzikanten te repeteren kan dat geregeld worden omdat zij toch voor de sessie bij elkaar komen om de setlijst door te nemen. Ook hiervoor geldt dat je dit anderhalve week voor de sessie aan hen doorgeeft.

Datum

zo 07 november 2021
Verlopen!

Tijd

14:00 - 17:00

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Café Lokaal
Anthonie Verherentstraat 5
Categorie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord