Home Jazzclub Laurentz: CaboCubaJazz

Jazzclub Laurentz: CaboCubaJazz

Een unieke mix van Cubaanse en Kaapverdische muziek, met een vleugje Latin Jazz. Zo kan de muziek van de groep CaboCubajazz beschreven worden. Inmiddels gaat deze band al 14 jaar mee, en hebben de steeds wisselende leden op verschillende plekken in de wereld gestaan. Met hun nieuwe zangeres en net afgestudeerde drummer, staan ze aankomende zondag in het kader van de Jazzclub in Podium Laurentz in Heemskerk.  

Het begon ooit met de voorliefde voor de Cubaanse en Kaapverdische muziek van percussionist Nils Fischer. Samen met een vriend kwam hij op het idee om deze stijlen te combineren. Dit resulteerde in CaboCubaJazz, een mix van Cabo (Kaapverdië) en Cuba. Inmiddels heeft de groep twee albums uitgebracht is de videoclip van het nummer Boas Festas, uit 2016, inmiddels meer dan 200.000 keer op YouTube bekeken. 

De leden halen hun inspiratie uit meerdere hoeken, zoals de verschillende culturen waarmee zij tijdens hun tournees in contact zijn gekomen. De musici die hen door de jaren heen tijdens hun optredens hebben vergezeld en de diverse muzikale activiteiten die ze buiten CaboCubaJazz om ondernemen. 

Volgens Fischer, behalve musicus ook docent aan kunstvakhogeschool Codarts in Rotterdam, is hun voornaamste kracht de energie en levensvreugde die ze uitstralen. Daarnaast is hun muziek ook van hoog artistiek niveau. Het publiek, dat hun drijfveer is, kan er zowel met volle toewijding naar luisteren, alsmede heerlijk op dansen. 

Heb jij ook zin gekregen om zondag 10 juli op een zomerse muzikale reis te gaan, of gewoon lekker de heupen en benen los te gooien?
Reserveer dan nu tickets via https://podiumlaurentz.nl/events/cabocubajazz/

Datum

zo 10 juli 2022
Verlopen!

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Laurentz
Anthonie Verherentstraat 1
Categorie
Meer informatie

Weer

Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt
15 ° C
Wind: 24 KPH
Vochtigheid: 77 %
Voelt als: 13 ° C
X
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.