Home Muziek Uitgaan Jazzclub Laurentz – Dulfer! Total Response

Jazzclub Laurentz – Dulfer! Total Response

Op de achterkant van krantenknipsels, daar vind je pas écht interessante informatie, betoogde Hans Dulfer begin dit jaar nog voor 2,5 miljoen kijkers in de seizoen opening van Matthijs Gaat Door.
Verder kijken dan je neus lang is: ook muzikaal is het altijd Dulfers levenshouding geweest. Met zijn 80-jarige jubileumtour achter de rug bespeelt hij nu de podia met een nieuwe band en volle energie onder de naam Dulfer! Total Response. De all-star bezetting speelt nieuwe nummers en eigenwijze bewerkingen van Dulfer-klassiekers, met de onwrikbaar uitdagende sax van Dulfer in de hoofdrol.
Eind 2021 werden drie legendarische en veel gezochte Lp’s van Dulfer uit de jarenzeventig opnieuw uitgebracht op gelimiteerd vinyl: Morning After the Third, Candy Clouds en El Saxofon.

Meer over Dulfer: Wie is er niet groot geworden met de genadeloze saxsound van Hans Dulfer? Met zijn roemruchte en vooruitstrevende formaties (o.a. Perikels, Reflud, Big Boy) heeft hij zich opgewerkt tot de bekendste saxofonist van Nederland. Daarnaast stond hij aan de wieg van de Nederlandse jazzscene, als organisator van legendarische concerten in Paradiso,als adviseur voor het North Sea Jazz Festival en als mede-oprichter van het Bimhuis. Muzikaal heeft Dulfer zich altijd in de voorhoede bewogen. Hij speelde psychedelische free jazz, o.a. met Groep 1850, met de Perikels creëerde hij de eerste Nederlandse wereldmuziek, hij was de eerste jazzmuzikant die met house-dj’s samenwerkte en in de jaren negentig bereikte hij als vijftiger popsterstatus tot in Japan met de unieke mix van heavy gitaren, beats en sax van de plaat Big Boy. Dulfer speelt tot op de dag vanvandaag het liefste live, op de meest uiteenlopende plekken en met niet aflatende energie. De wekelijkse concerten van zijn jazzband, jarenlang in Jazzcafé Alto en later inde Bulldog Palace, zijn een begrip in het Amsterdamse nachtleven. Hans Dulfer had jarenlang radioprogramma’s voor VPRO en BNR, schreef columns in o.a. Oor en NRC, publiceerde twee boeken en acteerde in films en series. Hij is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en bewoont een molen uit 1576. Tussen de bedrijvendoor had Dulfer nog tijd om als autoverkoper twee maal de General Motors Car Seller ofthe Year Award te winnen.
In het eindexamen muziek VWO van afgelopen jaar ging een serie vragen over zijn compositie Whirl wind.

Bezetting
Koens Schouten – baritonsax
Ishaq van Niel – bas
Jerome Hol – gitaar
Hans Eikenaar – drums
Hans Dulfer – tenorsax

Informatie
Aanvang: 15.30 uur
Ticketprijs € 15,-
Early birds € 10,-

Datum

zo 25 juni 2023
Verlopen!

Tijd

15:00

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Laurentz
Anthonie Verherentstraat 1
Categorie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter