Home Expositie Kasteeltuin Assumburg – Beeldenexpositie

Kasteeltuin Assumburg – Beeldenexpositie

Het project Die heerlijke natuur! laat de fotografische resultaten zien van de natuur uit eigen omgeving, op groot formaat aan de hekken in de kasteeltuin van Assumburg. Met veel enthousiasme hebben 52 fotografen uit Uitgeest, Heemskerk en Beverwijk honderden natuur en landschapsfoto’s aangeleverd.

Voor de deskundige jury van ISOO Fotografiecentrum de mooie maar ook lastige taak om hieruit ruim 30 foto’s te selecteren die op groot formaat in de tuin worden geëxposeerd gedurende twee maanden. Maar dat is niet alles.

De afgelopen maanden zijn er naast de fotografen ook handwerksters in beweging gekomen om aan het project Die heerlijke natuur! een bijdrage te leveren.
Met het volgen van drie inspirerende workshops onder leiding van ervaren docente hebben 10 dames met veel plezier en aandacht voor handwerken prachtige kleurige rozenkussens en mandala’s gemaakt voor het romantische rozenprieel in de tuin. Deze ambachtelijke uitingen van haak en breitechniek zijn de gehele tentoonstellingsperiode te bewonderen.

En dan de fraaie kasteeltuin zelf waarin er op de lange wandelpaden rondom de vijver en ook in de aangrenzende boomgaard meer dan genoeg ruimte is om beelden tentoon te stellen. Om deze beeldententoonstelling te realiseren zijn er zes regionale kunstenaars benaderd om deze leegte op te vullen.

Op uitnodiging van de projectgroep bezochten de kunstenaars met veel enthousiasme de kasteeltuin en vonden genoeg inspiratie om naast bestaand werk ook nieuwe beelden te maken, soms gebaseerd op de geschiedenis van het kasteel en soms ook op de mogelijkheden van de tuin. Te zien zijn grote bewegende mobiles in de boomgaard, beelden van baadsters in de vijver, grote houten installaties, stenen dierfiguren en torso’s op sokkels en portretten van bewoners van het kasteel in vroeger tijden.

Inmiddels hebben alle fotografen, handwerksters, beeldenmakers en vrijwilligers van de tuin een uitnodiging gekregen om aanwezig te zijn bij de feestelijke opening van Die heerlijke natuur! Tegelijkertijd wordt tijdens deze opening stilgestaan bij het feit dat de stichting vrijwilligers kasteeltuin Assumburg haar 10 jarig bestaan viert.

De opening wordt verricht door de Heemskerkse wethouder Gaatze de Vries. Voor het publiek is de tentoonstelling gratis te bezoeken. Geopend vanaf zondag 8 augustus en elke dag tot en met zondag 26 september. De openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdags van 10.00 tot 21.00 uur.

Meer informatie vind je op: www.deblauwedeur.nl

Datum

zo 08 augustus 2021 - zo 26 september 2021
Verlopen!

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Kasteeltuin Assumburg
Tolweg 9a
Categorie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter