Home Muziek Muziek in de Dorpskerk

Muziek in de Dorpskerk

In de Dorpskerk op Kerkplein 1 in Heemskerk klinkt er regelmatig muziek. Er zijn mooie concerten te beluisteren in deze sfeervolle kerk. Hieronder heb je een overzicht van wat er op het programma staat in 2023:

Zondag 8 oktober, 15.30: Najaarsconcert met solozang (Matthijs Mesdag), fluit, cello, orgel en piano
Aan dit gevarieerde concert werken mee: Matthijs Mesdag (bariton), Anke Buringa (fluit) en Odette Oostwouder (cello). Op het programma staan composities van C. Huijgens, H. Purcell, M. Blavet, G.F.Händel, J.S.Bach, F.Mendelssohn, een aantal Haydn liederen, G.Fauré Aprḕs un rệve en een aantal liederen van Fr. Schubert.

Matthijs Mesdag studeerde solozang aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Margreet Honig. Vanaf de oprichting in 1992 maakt hij deel uit van het ‘Amsterdam Baroque Choir’ van Ton Koopman. Naast zijn optredens als oratoriumsolist werkt hij bij de Nationale Opera en zingt ook liedprogramma’s.
Anke Buringa is fluitiste. Zij studeerde aan het Alkmaars Conservatorium en aan het Rotterdams Conservatorium. Zij speelde in diverse ensembles en is verbonden als docente aan de muziekscholen van Heiloo en Castricum.
Odette Oostwouder-Loerakker is celliste. Zij is de dochter van vioolbouwer Vincent Loerakker en klarinettiste Nan Loerakker. Momenteel speelt zij bij het Symphonie Orkest Hineni. Odette is gediplomeerd musicus. Ze heeft een uitgebreide privé-lespraktijk voor o.a. cello en viool.
De organiste Anja van der Ploeg is afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium voor foofdvak orgel, kerkmuziek en piano. Ze is als vaste organiste verbonden aan verschillende kerken o.a. in Heemskerk. Als uitvoerend musicus treedt zij regelmatig op en geeft ze leiding aan koren. Ze is verbonden als docente aan het Cultuurhuis in Heemskerk, muziekschool Hart in Haarlem-Zuid en de Bollenstreek Muziekschool Lisse en is daarnaast ook prive-docente.

Informatie
Aanvang 15.00 uur, kerk is open vanaf 14.30 uur.
Toegang € 15,00, kinderen € 10,00
Kaarten bestellen: anjavanderploeg@12move.nl of 06 17409516
of bij de ingang van de kerk op 8 oktober

Datum

zo 08 oktober 2023
Verlopen!

Tijd

15:30 - 16:15

Locatie

Dorpskerk
Dorpskerk, Kerkplein 1, Heemskerk
Categorie