Home Agenda Rondleiding Park Assumburg

Rondleiding Park Assumburg

Voor velen zal Kasteel Assumburg en de achterliggende Kasteeltuin wel bekend zijn. Maar Park Assumburg, eens deel uitmakend van het Oer IJ, omvat zoveel meer moois. Het Stijlbos, het Waterpark met de natuurlijke helofytenfilters en houten loopbruggen over het water, de historische Zuidermaatweg met overblijfselen van de Stelling van Amsterdam en het terrein waarin de fundamenten van kasteel Oud-Haerlem aanwezig zijn. Gedurende een wandeling van om en nabij vijf kwartier zal de gids hier graag meer over vertellen.

De excursie start op zondagmiddag om 14:00 uur bij het Koetshuijs voor het kasteel. Bij de ingang aan de Tolweg is ruime gelegenheid tot parkeren. Het is ook de plaats is waar we terugkeren en waar naar wens genoten kan worden van een kopje koffie, thee of anderszins.

Met het oog op Corona hanteren wij momenteel een groepsgrootte van 8 personen per gids. Er geldt een maximum van 24 deelnemers in totaal. Kosten zijn 4 euro per volwassene en 2 euro per kind tot 12 jaar. Graag gepast  geld meenemen.

Aanmelden:
Meld elke deelnemer apart aan met dit aanmeldformuliertje:
Aanmeldformulier rondleiding 22 augustus

De in 2020  tot stand gekomen plattegrond van Park Assumburg is wederom voor IVN Midden Kennemerland aanleiding om ook in 2021 in het park een viertal excursies voor belangstellenden te organiseren.  De eerste is op zondagmiddag 4 juli. Later ook op 22 augustus, 26 september en 31 oktober waarbij op 22 augustus en 31 oktober vooral aandacht is voor  de rol en betekenis van water in het park. De plattegrond is gratis te verkrijgen in het Bezoekerscentrum Het Koetshuijs.

Datum

zo 26 september 2021
Verlopen!

Tijd

14:00 - 15:00

Kosten

€4.00

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Kasteeltuin Assumburg
Tolweg 9a
Categorie
Meer informatie

Weer

Gedeeltelijk bewolkt
Gedeeltelijk bewolkt
4 ° C
Wind: 7 KPH
Vochtigheid: 81 %
Voelt als: 3 ° C
X
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *