Home Workshop Swingende senioren (gezocht)

Swingende senioren (gezocht)

SWINGENDE SENIOREN ZOEKT ENTHOUSIASTE DEELNEMERS

Vanaf 17 september gaat het in Heemskerk bruisen van de activiteiten voor senioren. Cultuurhuis Heemskerk heeft subsidie ontvangen van het Lang Leve Kunstfonds om komend najaar diverse activiteiten voor senioren te organiseren. Dit project,  ‘Swingende Senioren’ genaamd, omvat drie verschillende cursussen van 10 weken die afgesloten worden met een presentatie voor publiek en ook gefilmd zal worden. Iedereen die houdt van dans of muziek kan zich aanmelden. Juist senioren zonder ervaring zijn van harte welkom!

In Cultureel Centrum de Jansheeren kunnen senioren meedoen aan danslessen, gegeven door dansdocente Patty van Haasen van Dance Studio Patty. De cursus Swingende senioren is geschikt voor iedereen, dus ook ouderen zonder danservaring. Ook mensen met een bewegingsbeperking, bijv. door de ziekte van Parkinson, zijn van harte welkom.  In 10 lessen wordt toegewerkt naar een eindpresentatie waarin ook leerlingen van Dance Studio Patty mee zullen dansen. De danslessen duren 1 uur en na afloop kan er samen een kopje koffie of thee gedronken worden. De lessen zijn op dinsdag van 15.00 tot 16.30 uur en starten op 21 september.

In Cultuurhuis Heemskerk worden twee verschillende cursussen aangeboden: een cursus DJ voor senioren en een cursus ‘Senioren spelen in een popband’ onder het motto, je bent nooit te oud om het mee te maken…..

‘Senioren spelen in een popband’ wordt geleid door Hans Chialastri. Iedereen is welkom om mee te doen, met name ook mensen die nog nooit een instrument gespeeld hebben. Na vier lessen gaan de deelnemers kiezen welk instrument ze willen bespelen: drums, basgitaar, gitaar, keyboard of een ander instrument (mag ook een instrument zijn dat de deelnemer al bespeelt). In de vervolglessen wordt gewerkt aan het schrijven van een of misschien wel twee eigen nummers. De tekst hiervoor kan in een door de groep gekozen taal worden geschreven. De workshops duren 1,5 uur en zijn op maandag van 16.00 tot 17.30 uur en starten 20 september.

De cursus ‘DJ voor senioren’ wordt gegeven door docent Glenn Broekhuizen. In 10 lessen van 1 uur leren de deelnemers om de apparatuur te bedienen en bestaande nummers te mixen tot een aaneenschakeling van fijne muziek. Er wordt gebruik gemaakt van een all-in-one player. Na afloop zijn de deelnemers in staat om zelfstandig als DJ op te treden tijdens evenementen. Hoe leuk is dat! De dj-lessen zijn op vrijdag van 14.30 tot 15.30 uur en starten 17 september.

Alle drie de cursussen eindigen in een gezamenlijke presentatie voor publiek in Cultureel Centrum de Jansheeren op dinsdag 30 november van 16.00tot 17.00 uur. Mocht het vanwege corona maatregelen niet mogelijk zijn om publiek uit te nodigen dan worden de presentaties opgenomen en kunnen ze via een livestream worden bekeken. De presentaties zullen plaatsvinden op 30 november.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het LangLeveKunstFonds, Gemeente Heemskerk en Cultuurhuis Heemskerk. Aanmelden gaat via de website www.cultuurhuisheemskerk.nl. Voor meer informatie of contact 0251 836003 of stuur een e-mail naar saskia@cultuurhuisheemskerk.nl.

Datum

vr 17 september 2021
Verlopen!

Meer informatie

Meer informatie

Locatie

Cultuurhuis Heemskerk
Maerten van Heemskerckplein 5
Categorie
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord