Home Cultuur Muziek Uitgaan Zondagmiddagconcert Kasteeltuin Assumburg

Zondagmiddagconcert Kasteeltuin Assumburg

Elke derde zondag van de maand is er in de zomermaanden een gratis muziekoptreden in de prachtige Kasteeltuin achter Slot Assumburg aan de Tolweg in Heemskerk.

Programma
Zondag 21 mei: Ritmisch zomerconcert in Kasteeltuin Assumburg
Na vier druk bezochte concerten vindt zondag 21 mei het laatste gratis muziekoptreden plaats in de fraaie Kasteeltuin achter Slot Assumburg aan de Tolweg in Heemskerk. Het zal er swingend aan toe gaan, want drumband Drumdemand en de Afrikaanse zanggroep Kuzola staan op het programma dat om 14 uur begint.

Slagwerkgroep Drumdemand is een nieuwe percussiongroup gekleed in kostuums uit de jaren 1920-1940. De circa13 slagwerkers, bestaande uit snaredrums, bassdrums, cymbals en percussie, staan onder leiding van slagwerkdocent Fred Knijn. Het repertoire bestaat uit swingende herkenbare ritmes uit alle delen van de wereld zoals Afrika en Brazilië, maar ook de traditionele drumbandsound zal niet ontbreken.

Na ongeveer een half uur neemt De Afrikaanse zanggroep Kuzola uit Velsen-Noord het podium over. De 30 vrouwelijke koorleden brengen onder leiding van Toine Tune oud en nieuw repertoire ten gehore. In Afrikaanse liedjes wordt veel gebruik gemaakt van herhaling, vraag- en antwoordspel en improvisatie. Kuzola betekent passie en het koor onderscheidt zich dan ook door de dynamische manier van zingen. 

Meer informatie over de Kasteeltuin is te vinden op www.kasteeltuinassumburg.nl

Zondag 18 juni: Donkeylandband en de Vrolijke Noot

Zondag 16 juli:  Opleidingsorkest Tata Steel en September Blues

Zondag 13 augustus: Jacky’s Choice

Zondag 17 september: D.S.P. en Britt van Coezand

 

Datum

zo 21 mei 2023

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

Kasteeltuin Assumburg
Tolweg 9a