Zuhause Chateau Marquette – Karl Jenkins Projectkoor

Chateau Marquette – Karl Jenkins Projectkoor

Het Karl Jenkins Projectkoor zingt stukken van Jenkins (Wales, 17 februari 1944) op Chateau Marquette. Tijdens dit concert bestaat het programma uit de klassieke en Keltische werken van Jenkins. Er worden stukken gezongen uit onder meer: Songs of Sanctuary, Stabat Mater & the Armed Man.

Frans Kocx heeft als dirigent de leiding over het 20-koppige koor en wordt daarbij bijgestaan door Karin Vos op piano en Daniel Strang op viool. Arnold Vermeulen tekent voor de presentatie.

Jenkins
In beperkte kringen werd Jenkins beroemd als een jazz- en rockmuzikant, die zich vooral bezighield met de bariton- en sopraansaxofoon, verschillende toetsinstrumenten en de hobo. Hij voegde zich bij de jazzgroep van Graham Collier en werd later medeoprichter van Nucleus, een baanbrekende jazzband die in 1970 de prestigieuze eerste prijs op het Montreux Jazz Festival binnenhaalde. Tussen 1972 en 1984 speelde Jenkins toetsen en rietblazers in de band Soft Machine. Het eerste album dat hij met deze band maakte, Six, was direct een succes en zorgde ervoor dat de band in 1973 de Melody Maker British Jazz Album of the Year Award in ontvangst mocht nemen. Bovendien won Jenkins in 1974 de Melody Maker-award in de categorie Miscellaneous musical instrument. Tussen 1976 en 1984 had Jenkins de leiding binnen Soft Machine.

Tickets
Kaarten voor het concert kosten € 15,-* per persoon en zijn verkrijgbaar via Yourticketprovider. * excl. € 0,99 ticketservice.

Tijden
Aanvang 11.00 uur, de verwachtte eindtijd is, inclusief pauze, 13.00 uur.

Datum

So 09 Oktober 2022
Abgelaufen!

Uhrzeit

11:00 - 13:00

Preis

€15.00

Mehr Informationen

Mehr lesen

Ort

Chateau Marquette
Marquettelaan 34, Heemskerk
Kategorie
Mehr lesen