Pareltjes route

Deze route brengt je langs twee kastelen, de prachtige kasteeltuin maar ook het gezellige dorpscentrum met leuke winkels en horeca. Tijdens de 14 km wandeling kom je zeker een plekje tegen om een drankje te drinken of een hapje te eten.

Maak een wandeling door historisch Heemskerk en maak kennis met de pareltjes uit het verleden die hier te vinden zijn. Onderweg kom je langs twee prachtige kastelen die het bewonderen waard zijn. Alsof je eventjes een totaal andere wereld binnenstapt.

Twee eeuwenoude kastelen
Treinstation Heemskerk vormt het startpunt van deze route. Vanuit hier wandel je naar de rand van Heemskerk, waar je een kijkje kunt nemen bij het prachtige Slot Assumburg. Dit kasteel dateert waarschijnlijk uit de 13e eeuw en het is lange tijd een adellijk verblijf geweest. Achter het slot vind je een historische tuin die is geïnspireerd op de tuin die hier rond het jaar 1700 lag. Een paar kilometer verderop vind je het tweede kasteel op deze route: Marquette. Ook dit kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw. Dit bouwwerk maakte deel uit van een lange reeks kastelen die werden gebruikt ter verdediging tijdens de West-Friese Oorlogen.

Assumburg