Rondje Veelzijdig Heemskerk

Tijdens Rondje Veelzijdig Heemskerk van 7,4 km, en uit te breiden met een lus tot 9,5 kilometer, kom je bij 33 stoppunten meer te weten over de rijke geschiedenis van dit dorp dat rond 2.500 v. Chr. nog helemaal onder water lag. Van opvallende kunstwerken tot bijzondere bankjes en van historische hoogtepunten tot unieke weetjes. Want weet jij bijvoorbeeld hoe de Heemskerkers aan hun bijnaam ‘de ezels’ komen? En wie het Kaas- en Broodvolk was?

Neem de tijd om het dorp te ontdekken. Onderweg is er bij de diverse horecagelegenheden zeker een moment van rust met iets lekkers. Maak gebruik van de coupons met aanbiedingen, de deelnemende ondernemers zien je graag!
Download hier de wandelextra’s!

Je kunt je op de route op verschillende manieren laten begeleiden:

Via de wandeling op Routeyou

Via de geprinte route, download het boekje

Als audiotour via izi.TRAVEL (binnenkort beschikbaar)

Startpunt

Parkeerplaatsen: er zijn meerdere plaatsen voor auto en fiets aanwezig.

Oplaadpalen: er zijn oplaadpalen voor elektrische auto’s aanwezig. Indien er geen oplaadpunt beschikbaar is, kan je gebruikmaken van de oplaadpunten bij het gemeentehuis (160m van het startpunt) of in de parkeergarage (1e uur gratis) nabij de Deka Markt (200m vanaf het startpunt).

Openbaar vervoer:

  • Vanaf Beverwijk NS-station: bus 71 (richting Uitgeest via Heemskerk-C), bus 73 (richting Castricum NS-station) of pak de OV-Fiets
  • Vanaf Uitgeest NS-station: bus 71 (richting Beverwijk via Heemskerk-C) of pak de OV-Fiets
  • Vanaf Castricum NS-station: bus 73 (richting Schalkwijk-C via Beverwijk NS) of pak de OV-Fiets
  • Vanaf Heemskerk NS-station: met de OV-Fiets vanaf het station tot aan het startpunt. Naar bushalte Heemskerk Centrum, 350 meter vanaf het startpunt.