Wandelen & Fietsen
Rondje Gezellig Heemskerk

Rondje Gezellig Heemskerk

Wandeling 2 km

Ontdek het dorpshart van Heemskerk te voet. Deze 2,1 km goed begaanbare wandeling is vol met verrassingen, interessante feitjes en gezelligheid. Bij de 25 stoppunten kom je meer te weten over de geschiedenis en cultuur van dit dorp, waarover in 1063 al werd geschreven. Van opvallende kunstwerken tot bijzondere bankjes en van historische hoogtepunten tot aan antwoord op de vraag waarom Heemskerkers ‘ezels’ worden genoemd.
Download hier de wandelextra’s!

Neem de tijd om het dorp te ontdekken. Onderweg is er bij de diverse horecagelegenheden zeker een moment voor rust met iets lekkers.

Je kunt je op de route op verschillende manieren laten begeleiden:

Via de wandeling op Routeyou
Via de geprinte route, download het boekje
Als audiotour via izi.TRAVEL

Startpunt

Parkeerplaatsen: er zijn meerdere plaatsen voor auto en fiets aanwezig.

Oplaadpalen: er zijn oplaadpalen voor elektrische auto’s aanwezig. Indien er geen oplaadpunt beschikbaar is, kan je gebruikmaken van de oplaadpunten bij het gemeentehuis (160m van het startpunt) of in de parkeergarage (1e uur gratis) nabij de Deka Markt (200m vanaf het startpunt).

Openbaar vervoer:

  • Vanaf Beverwijk NS-station: bus 71 (richting Uitgeest via Heemskerk-C), bus 73 (richting Castricum NS-station) of pak de OV-Fiets
  • Vanaf Uitgeest NS-station: bus 71 (richting Beverwijk via Heemskerk-C) of pak de OV-Fiets
  • Vanaf Castricum NS-station: bus 73 (richting Schalkwijk-C via Beverwijk NS) of pak de OV-Fiets
  • Vanaf Heemskerk NS-station: met de OV-Fiets vanaf het station tot aan het startpunt. Naar bushalte Heemskerk Centrum, 350 meter vanaf het startpunt.

Bekijk de route

Informatie